Rouwvervoer

De overledene wordt vervoerd van het woonadres, ziekenhuis, zorgcentrum of hospice, naar de plaats van opbaring.
Wanneer de overledene thuis wordt opgebaard, dan wordt de uitvaartkist vervoerd naar het woonadres. Tevens wordt de overledene vervoerd van de plaats van opbaring naar de kerk, begraafplaats of het crematorium.

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ heeft haar eigen rouwauto, een klassieke zilvergrijze Volvo, maar er zijn diverse mogelijkheden waaruit gekozen kan worden.
Zoals een ander merk rouwauto, of een andere kleur, maar u kunt ook kiezen voor een rouwkoets, wit of zwart, een oldtimer, een rouwbus, een rouwmotor met zijspan, rouwvervoer met paard en wagen, een loopkoets, bakfiets of rouwfiets.
Speciaal voor kinderen hebben wij een witte kinder rouwauto tot onze beschikking. Het is mogelijk om deze rouwauto zelf te besturen.

Indien nodig kunnen ook volgauto’s ingezet worden, bijvoorbeeld voor de naaste familieleden of mensen die slecht ter been zijn.
 

Rouwvervoer vanuit het buitenland naar Nederland en visa versa

Helaas kan het gebeuren, dat men in het buitenland komt te overlijden en men terug wilt naar eigen land om begraven of gecremeerd te worden. Het is daarom belangrijk om een reisverzekering af te sluiten, want dan worden de kosten vergoedt van het rouwvervoer.
 

Vervoer bij repatriëren

Repatriëren, is het overbrengen van het lichaam naar het land van herkomst. Wanneer iemand overlijdt in een land wat niet zijn/haar geboorteland is, kan de wens van de overledene zijn, begraven of gecremeerd te worden in het land van herkomst. Afhankelijk van de afstand zal het lichaam per auto of per vliegtuig worden overgebracht. Dit is mogelijk vanuit Nederland naar elk land ter wereld en visa versa.