Betrokken en ruimte voor troost…

Betrokken en ruimte voor troost…

Met meer dan 7 jaar uitvaartervaring (en ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg en welzijn), is Afscheidshuis de Vlindertuin inmiddels bekend in Julianadorp en Den Helder.
De dorpse gemoedelijkheid kennen wij, medewerkers van de Vlindertuin, als geen ander en we zouden nergens anders willen werken. Wij houden van het aanschuiven in de keuken, een praatje maken op straat en oprechte aandacht voor elkaar. Door onze persoonlijke wijze van werken voelen we ons dan ook meer dan thuis als uitvaartverzorger in Julianadorp en Den Helder. We horen ook regelmatig dat nabestaanden het prettig vonden dat we hun overleden dierbare hebben gekend. Dat maakte voor hen het afscheid nog persoonlijker.
Wat een dankbaar gevoel, als zoiets oprecht gezegd wordt door de nabestaanden. Want een afscheid brengt altijd verdriet met zich mee, wat wij helaas niet kunnen wegnemen. Wel voelen wij als mens met de nabestaanden mee en hopen we, dat we in de vertrouwde sfeer van de Vlindertuin de nabestaanden troost kunnen bieden en ruimte. Letterlijk maar ook figuurlijk. Zodat ieder gewoon zichzelf kan zijn en op eigen wijze kan rouwen maar ook in saamhorigheid afscheid kan nemen van de dierbare. Daarvoor wordt er al bij de aanname van een uitvaart een vast team samengesteld, zodat dezelfde gezichten de nabestaanden tot na de uitvaart begeleiden. Natuurlijk verandert de dood niet, maar wel de wijze waar we ermee om kunnen gaan. Een ontwikkeling die het laatste gedeelte van het leven heel persoonlijk kan maken en bij de nabestaanden een warme herinnering achterlaat.  
Dat is de bijzondere sfeer van de Vlindertuin die het bijna maakt net als thuis…