10 jarig Jubileum

HIEP, Hiep, Hoera 10 jarig Jubileum
Op 7 en 8 mei 2022 viert Uitvaartzorg Afscheidshuis de Vlindertuin haar 10 jarig jubileum
 
Het jaar 2022 staat voor Afscheidshuis de Vlindertuin in het teken van hun 10 jarig jubileum. 
Het team kijkt met trots terug naar de afgelopen 10 jaar en blikt vooruit.                          
Enorme waardering hebben ze voor het vertrouwen dat mensen hebben gegeven.  
Nu zijn ze uitgegroeid tot een team van 10 geweldige collega’s die veel passie  hebben voor de uitvaartzorg. 
 
Na jaren werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg, waagde Nicoline ruim tien jaar geleden op 23 maart 2012 de stap en opende een laagdrempelige en op deze tijd afgestemde onderneming met als leidraad, de nieuw ontwikkelde vorm van multiculturele uitvaartzorg, gebaseerd op een holistisch-synergetische mensvisie       
(de mens is een éénheid van lichaam, ziel, geest en energie, en staat in onderlinge verbinding met de ander, de elementen en alles wat leeft.) Bij deze mensvisie wordt zowel het hoofd als het hart aangesproken. Want de nabestaanden willen in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart hun dierbare nog heel dicht bij zich hebben, omdat niets zo moeilijk is als het afscheid nemen van een geliefde. Daarvoor biedt de Vlindertuin naast de thuisopbaring, de 'bijna net als thuis' appartementen en speciale zorgruimtes voor de rituele wassing en balseming, zodat  in een huiselijke en vertrouwde sfeer afscheid genomen kan worden van de dierbare en er recht gedaan wordt aan de gevoelens en emoties van de nabestaanden.
 
De uitvaartzorg van de Vlindertuin is gebaseerd op de veranderende samenleving. Wij geloven dat het anders kan. Ieder mens doet mee in onze multiculturele samenleving. Ook de mens die kwetsbaar is, ziek is of een beperking heeft. Zelf vorm geven aan zijn/haar afscheid van het leven of de wijze waarop hij/zij afscheid neemt van een dierbare. Wij verzorgen persoonlijke uitvaartzorg voor iedereen op maat. Zo ook ‘dementievriendelijke – en zachte uitvaartzorg’. Ongeacht waar men verzekerd is, een depositorekening of lidmaatschap heeft. Voor elk budget een bijzondere troostvolle uitvaart. Om dit uit te dragen, geven we lezingen, workshops en zijn we een stagebedrijf voor aankomende uitvaartverzorgers om als praktijkopleider, beroepskennis door te geven aan de studenten die straks het fundament van de uitvaartzorg vormen.
 
"De afgelopen tien jaar waren om stil van te worden", zegt de enthousiaste Nicoline. "Van één Afscheidshuis,
zijn we in 2015 gegroeid naar twee". Het doel om deze nieuwe vorm van uitvaartzorg uit te dragen is zeker gelukt en wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst.
 
Afscheidshuis de Vlindertuin viert haar 10 jarig bestaan met een feestelijk programma op zaterdag 7 mei a.s. van 10.00 – 16.00 uur in Julianadorp en op zondag 8 mei van 10.00 – 16.00 uur in Den Helder. Deze dagen zijn er diverse leveranciers aanwezig waar u inspiratie kunt opdoen op het gebied van afscheid en rouw. Tevens hebben we de zangroep ‘Moment’, 4-stemmige zang met muzikale begeleiding uitgenodigd. Ze zingen ongeveer 30 minuten elk uur vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur. Onder het genot van een drankje en gebakje kunt u in gesprek gaan met deskundigen. En omdat het feest is, is er voor iedere bezoeker een presentje. Tot dan…