Een warm ‘huys’ om afscheid te nemen.

Een warm ‘huys’ om afscheid te nemen

Ja, we krijgen er allemaal een keer mee te maken, het verlies van een dierbare. Dan wil je als nabestaanden dat de uitvaart recht doet aan het leven van de overledene. Omdat afscheid nemen en loslaten al zo moeilijk is, is de ondersteuning in die zware tijd op alle gebieden belangrijk. Niet alleen in emotionele zin en praktisch gezien, maar ook het kunnen bieden van de beste en mooiste omgeving, zoals de twee stijlvolle locaties van Afscheidshuis de Vlindertuin.    Eén gelegen in het hart van Julianadorp omringd door een rustige, groene omgeving met diverse stilteplekjes en een rokkersterras. En eén in Den Helder in de stijl van de Helderse omgeving, zon zee en duin, bieden deze twee kleinschalige rouwcentra veel warmte. Nabestaanden voelen zich bij binnenkomst in één van de locaties van de Vlindertuin meteen thuis door de ruime, warme, huiselijke familie appartementen met tuin. Hier kunnen de nabestaanden op een ontspannen, intieme en ongedwongen wijze (24/7) samen zijn om afscheid te nemen van hun dierbare. Dit helpt later bij de rouwverwerking.
De verschillen met grotere uitvaartondernemingen zijn aanzienlijk. Zo wordt de overledene niet met een busje opgehaald, maar met een eigen rouwauto. Ook komt er geen koelcel aan te pas, maar wordt de overledene op een koelbank of bed met koeling opgebaard, thuis of in een sfeervol appartement, waar hij of zij blijft tot en met de dag van de uitvaart. Een tussenfase zodat de nabestaanden naar het proces van definitief afscheid kunnen groeien. Met levende mensen ga je om met aandacht, liefde en respect en dat geldt ook voor overleden mensen.
Pas geleden tijdens een afrondingsgesprek met nabestaanden, zei één van hen:"Wat is dit toch een warm ’huys' om zo afscheid te kunnen nemen van je dierbare…”
Bij Afscheidshuis de Vlindertuin kunnen alle verzekerden terecht. Ook de mensen zijn welkom die een uitvaartverzekering hebben bij grote verzekeringen. Want je bent altijd vrij om een uitvaartonderneming naar keuze te kiezen. Bel na het overlijden direct naar de uitvaartonderneming naar keuze en alles wordt geregeld.

Harte groet, Nicoline