Ondanks corona toch troostvol afscheid nemen…

Bij Afscheidshuis de Vlindertuin is het mogelijk om persoonlijk afscheid te nemen in de open lucht.
 
We beleven door het coronavirus barre tijden en de maatregelen raken ons allemaal. Veel mensen voelen zich somber en ervaren stress en verdriet. Verdriet om dingen die niet meer mogelijk zijn of een gevoel van verlies.
Emoties die sterk lijken op rouw. Rouwen is een sociaal gebeuren,
je bent dichtbij elkaar, je omhelst elkaar en je geeft elkaar letterlijk steun.
Voor nabestaanden die een dierbare hebben verloren kan het rouwproces ook gepaard gaan met schuldgevoel omdat ze niet goed afscheid kunnen nemen. Om nabestaanden toch de verbondenheid met elkaar te laten voelen en een troostvol afscheid mogelijk te maken heeft de Vlindertuin op de locatie in Julianadorp de parkachtige tuin vol bloemen opengesteld voor een condoleance en/of afscheidsplechtigheid waarbij de nabestaanden naar wens en op eigen wijze afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Daarbij zoeken we naar mogelijkheden om verbinding te maken tussen degenen die wel fysiek aanwezig kunnen zijn en degenen die dit niet kunnen.
 
Tijdens een afscheidsplechtigheid in de tuin waren ook de familieleden woonachtig in het buitenland aanwezig en d.m.v. Zoom (Cloud meeting) hebben ze, terwijl de hond op en neer trippelde, alle fysiek aanwezigen persoonlijk kunnen condoleren en voor de overledene gedachteniswoorden gesproken. Dat moment maakte ons, het team van de Vlindertuin ervan bewust dat goed oogcontact en de aanwezigheid van familie of vrienden, fysiek of via een verbinding als ontzettend dankbaar door de nabestaanden worden ervaren. Voor de mensen die er niet bij konden zijn werd er een video opname gemaakt en een livestreaming (live/of later uitgezonden op internet).
et resultaat was een groots en troostend gebaar.   

Harte groet, Nicoline