Opa heeft dementie en nu is oma overleden…

Opa heeft dementie en nu is oma overleden…

Afscheidshuis de Vlindertuin is sinds kort gecertificeerd om dementievriendelijke uitvaarten te verzorgen. Door onze maatschappelijke betrokkenheid heeft het team het afgelopen jaar een opleiding gevolgd om de nabestaande met dementie en de naasten zo goed mogelijk en waardig te kunnen ondersteunen, waardoor we onze professionele dienstverlening optimaal kunnen aanbieden.

In de nabije toekomst wordt dementie volksziekte nummer één. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Als uitvaartverzorgers zijn wij ons bewust van de impact van dementie en willen ons steentje bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving. Dit doen we door een dementievriendelijk beleid en door onze actieve inzet om het taboe op dementie te verbreken.

Dementie verandert het leven en gedrag van mensen ingrijpend, zowel van de mensen met dementie als van de mensen om diegene heen. Door de veranderingen is het alledaagse leven al een hele uitdaging voor alle betrokkenen. Ook bij een overlijden met een nabestaande met dementie in de directe kring van naasten, kunnen zich complicaties voordoen bij het afscheid en de uitvaart. Want verlies van een ouder, partner, kind of broer trekt onder deze omstandigheden een uitzonderlijke wissel op alle naasten. 

Wij wensen van harte dat het vanzelfsprekend wordt om een mens met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart. Het voorkomt onnodig verdriet en draagt bij aan de medemenselijkheid in onze samenleving. Mocht u meer informatie willen bel ons op telefoonnummer: 0223 861078 of kom naar ons uitvaartspreekuur.