Opbaring

Thuis opbaren of in afscheidshuis de Vlindertuin

Als de overledene graag thuis opgebaard wilt worden, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit mogelijk te maken. 
Ook als u niet over veel ruimte beschikt is een opbaring thuis mogelijk. Op bed, waar we een speciale koeling voor gebruiken,
op een opbaarplank of in de uitvaartkist. Met doeken en kamerschermen kan een passende plek worden gemaakt. Zelfs een schuur of garage kan met weinig middelen geschikt worden gemaakt.

Mocht dit niet mogelijk zijn, of de overledene heeft gekozen voor opbaring in afscheidshuis de Vlindertuin, dan is dit mogelijk in één van de twee stijlvolle locaties. De locatie in het hart van Julianadorp, omringd door een landschapstuin in Engelse sfeer met diverse stilteplekjes en een rokersterras of de locatie in Den Helder, geheel in stijl van de Helderse omgeving.

Beide locaties hebben twee comfortabele familieappartementen, een verzorgings-ruimte voor de laatste zorg en rituele wassing van de overledene, een spreek/huiskamer en administratieruimte. 
In de ruime familieappartementen is plaats voor de baar/bed van de overledene,
een zithoek met audioapparatuur, een eethoek, een volledig ingerichte keuken, toilet en een speelhoekje voor de kinderen. Ieder appartement heeft een eigen ingang en geven veel privacy. U krijgt een sleutel en u kunt 24 uur per dag bij uw dierbare aanwezig zijn evenals uw familie. U hoeft geen rekening te houden met openingstijden. Koffie en thee zijn inclusief en de keuken geeft u de mogelijkheid om zelf uw ontbijt, lunch of diner te verzorgen.

Bijna net als thuis kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare…