Keurmerk

Ons kwaliteitskader is het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart en het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat een uitvaartondernemer die in het bezit is van het keurmerk niet door een extern bureau wordt beoordeeld. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie de uitvaartondernemer een uitvaart heeft mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.
Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten en dient de uitvaartondernemer aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De uitvaartonderneming is een kleinschalige lokale onderneming en persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan centraal. U beslist alles zelf.
  • U ontvangt uiterlijk de volgende dag een transparante concept kostenbegroting.
  • U betaalt alleen voor diensten en producten die u daadwerkelijk afneemt.
  • De uitvaartondernemer besteedt alle tijd die nodig is om samen met u een persoonlijke uitvaart te creëren. Er is geen maximum tijd die aan het verzorgen van een uitvaart wordt besteed.
  • Het uitgangspunt is dat de uitvaartverzorger die de uitvaart met u bespreekt, ook degene is die u op de dag van de uitvaart begeleidt.
  • De uitvaartondernemer dient minimaal 12 beoordelingen per jaar te krijgen met een gemiddelde score van minimaal een 7 van de 10.
  • Uw beoordeling bepaalt of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

 
Met dit kwaliteitskader, kunt u een persoonlijke uitvaart van hoge kwaliteit verwachten, deskundig, betrouwbaar en transparant.

Bezoek website keurmerk persoonlijke uitvaart.